Avsnitt 98

98. Positiv psykologi, Sara Hammarkrantz

Tillsammans med Katarina Blom har Sara Hammarkrantz skrivit boken ”Lycka på fullt allvar”. Vi möter henne i en somrig intervju på ett café i Stockholm. Hon tar bla upp tre grundläggande förklaringsmodeller som visar sig avgörande för hur vi hanterar motgångar som möter oss. Ser vi dem som:

  • Externa eller interna

  • Tillfälliga eller varaktiga

  • Specifika eller generella

Forskningen visar att de som valde att hantera sina motgångar som externa, tillfälliga och specifika händelser presterade upp till 37% bättre jämfört med de som valde att tolka motgångarna tvärt om. Sara tar också upp sin absoluta favoritteori

  • Broaden and build

Teorin handlar om de positiva effekter som ett positivt förhållningssätt leder till genom att vi breddar vår perception och bygger vidare på erövrad kunskap. Du får också bra tips på övningar som gör dig mer positiv!

===========================

Du kan boka en träff för en presentation av Ledarskapsarenan, ett personligt anpassat ledarskapsutvecklingsprogram som hjälper dig att träna på de färdigheter som vi samtalar om i podden. Berätta gärna om dina egna erfarenheter av ledarskap eller att boka en träff för att jobba med din utveckling. Maila oss på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill komma i kontakt med oss.

=============================

Besök oss gärna på Facebook: Ledarskap med Magnus och Kim för att se material från avsnittet, dela det med dina vänner och bidra med kommentarer om ledarskap.

Medverkande: Magnus Gnisterhed, Kim Karhu

Gäst: Sara Hammarkrantz, författare

Tekniker: Daniel Hultander